Det som fick mig att köpa den här boken var den oemotståndliga titeln och den fick följa med hem utan att jag ens läst baksidestexten. Jag antar ett detta är en bok i feel good-genren och budskapet är att allt ordnar sig. Huvudpersonen får på vägen genom sidorna ett par tankeväckande törnar men reser sig och kommer upp som en bättre människa, en människa som hittat eller åtminstone börjat vandringen för att hitta, sitt sanna jag.

Hitta vilse” är en lättläst bok som förutsägbart och utan några krumbukter tar med sig läsaren på Frida Fors jakt efter jobb, kärlek och en fast grund att bygga livet på. Frida landar som tämligen nybakad journalist med ett antal vikariat bakom sig i Stockholm, där hon äntligen skall på intervju för en fast anställning. Naturligtvis får hon jobbet på Aftonpressen och naturligtvis kör det ihop sig redan efter en kort tid och hon förlorar jobbet lika fort som hon fick det och Frida tvingas in på nya vägar för att klara sig. ”Hitta vilse”  underhåller samtidigt som den visar på såväl tidningars som affärsmäns cynism och på människors sökande efter identitet och kärlek.

De goda får belöning och de onda vet vi inte riktigt vad som händer med. Dem låter Hjulström helt enkelt bara försvinna ur handlingen. Alla utom en, som genom händelser i familjen och Fridas sanningssägande tvingas bli en bättre människa.

Sammanfattningsvis – Slutet gott. Allting gott.

Intressant?

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser