Huvudpersonen HP hittar en mobil på ett säte i tunnelbanan. Mobilen bjuder in honom till Spelet,  ett Alternate reality game. HP antar utmaningen och slungas rakt in i en kedja av händelser han inte har någon kontroll över men heller inte kan motstå. Belöningen, i form av beundran från andra deltagare i Spelet, och ett anonymt bankkort, kopplat till ett konto som fylls på efter varje lyckat uppdrag, får honom att ta större och och större risker. Spelet visar sig få större konsekvenser än HP någonsin kunnat ana och snart har det gått överstyr och både släkt och vänner dragits in i Spelet.

Tempot är högt och språket speciellt. Slang, Internetspråk och engelska i en väl fungerande mix. Den vanliga texten blandas med dialoger, MSN-konversationer och SMS och handlingen rasar fram, full av överraskningar. Vare sig HP eller läsaren vet vem som är vän eller fiende. Konspirationsteoriernas konspirationsteori, det ultimata Spelet och människans omättliga behov av bekräftelse.  Av dessa till synes enkla ingredienser har Anders de la Motte konstruerat en modern thriller som utspelas såväl i cybervärlden som i verkligheten, i gränslandet mellan sannolikt och osannolikt.

Det känns fräscht och är spännande från första till sista sidan. [geim] är en pageturner av rang och det är ren underhållning vi pratar om. Något utrymme till eftertanke lämnas inte även om frågan vad vi egentligen är beredda att göra för att tillfredsställa behovet av bekräftelse ligger i botten av berättelsen.

Intressant?

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser