Kristina Appelqvist är en ny författarbekantskap för mig. ”Den som törstar” är den andra boken i en planerad serie med Kriminalkommisarie Filip Alexandersson. ”En lyckad mix av Dan Browns supersäljare Da Vinci-koden och Åsa Larssons Kirunakriminalare Solstorm” lovar omslaget generöst.

Nej, tänk i stället Morden i Midsomer och placera handlingen i trakterna runt Skövde så är du betydligt närmare ”Den som törstar” vill jag påstå. Ett dödsfall, ett mord, ett antal misstänka som förhörs om och om igen och en handling som segar sig fram över 350 pocketsidor. Ett långsamt tempo är inget fel i sig men då måste det till mer än vad som finns i ”Den som törstar” för att hålla intresset uppe, sådant som levande miljöskildringar och fördjupningar i personer och handling. Men Kristina Appelqvist klarar inte det. Inte ens huvudpersonerna gestaltas på djupet och det bli platt, tråkigt och opersonligt.

Att åtminstone de fyra första böckerna rör mord med anknytning till Västgöta Universitet gör likheterna med Morden i Midsomer ännu större och jag undrar hur många personer som kan dödas på ett och samma ställe men inser att ”Den som törstar” inte gör mig det minsta nyfiken på att ta reda på det genom att läsa fler böcker i serien.

Intressant?

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser