Tony Hill och Carol Jordan jagar, som vanligt, seriemördare, Val McDermid beskriver, som vanligt, blodigt och detaljerat hur bokens offer bestialiskt stympats och Tony Hill jagas, som vanligt, av sitt förflutna. Se där en kortfattad resumé av ”I mördarens nät”. I denna boken hampar det sig så att Hill och Jordan, på varsitt håll, får hand om fall som så småningom visar sig höra samman. På grund av olika omständigheter kontaktar de inte varandra och det kliar i mig som läsare och jag tänker ”men lyft luren för böveln och prata med varandra” men det dröjer innan detta händer.

McDermid utnyttjar skickligt generationsklyftorna och föräldrargenerationens naivitet och okunskap i fråga om vad barnen egentligen gör på Internet och låter mördaren kontakta sina offer via det sociala nätverket RigMarole. Hon blottlägger också den klyfta som ofta finns mellan föräldrar och barn och de diametralt motsatta uppfattningar de har om sin relation.

Det mest spännande i denna boken är egentligen inte mordgåtan utan det som händer när Tony Hill slutligen går till botten med sina demoner och hur det påverkar såväl honom som relationen mellan honom och Jordan och slutet kan antingen betyda något helt nytt eller att serien om Hill och Jordan har kommit till vägs ände.

Gillar du McDermid kommer du säkert att uppskatta denna boken, trots att översättningen ibland haltar.

Intressant?

Läs mer på Alfabeta förlag

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser