Daniel Webb öppnar med ”Livvakten – vägen till monarken” dörrarna till en värld som få av oss har tillträde till och som kanske få av oss ens anade att den fanns. Boken visar hur grovt kriminella och samhällets toppar lever i en i det närmaste symbiotisk relation.  Det är intressant läsning från sida ett och jag läser girigt vidare trots att jag ganska snart blir mätt på alla dessa möten mellan paranoida människor. Människor som skor sig på medmänniskor. Människor som i vissa fall inte drar sig för att slänga sin bäste vän till tigrarna och vars moral och verklighetsuppfattning för länge sedan passerat gränsen för vad som är accepterat av samhället.

Eller kanske är det så att det är accepterat i det tysta. Polisen verkar ha gett upp när det kommer till att lösa vissa typer av brott och frågan är vilka som är de värsta skurkarna. De kapitalstarka och inflytelserika som utan att blinka anlitar kriminella element för att skipa rättvisa och lösa problem i stället för att gå till polisen, eller de yrkeskriminella, som kallar sig affärsmän och som inte drar sig för att vandra över lik för att nå sina mål.

”Livvakten – vägen till monarken” är en lättläst och klart läsvärd bok om än inget litterärt mästerverk. Det är en naken berättelse om och av Daniel Webb. En före detta yrkeskriminell som under tjugo år rört sig i samhällets högsta toppar och i de innersta kretsarna runt hovet.  Boken sätter utan tvekan fingret på viktiga frågor och suddar ut gränserna mellan brottslighet och ärlighet. Den sista delen kastar också en hel del ljus över boken ”Den motvillige monarken” som slog ner som en bomb i slutet av 2010. Webb drar ner byxorna på de människor som säger sig ha bevis för det som skrivs i den boken och beskriver hur det gick till när han kontaktades för att utröna sanningshalten i de källor som den boken baserades på.

Har du läst ”Den motvillige monarken” skall du definitivt läsa ”Livvakten – Vägen till monarken”. Har du inte läst någon av dem rekommenderar jag att du läser ”Den motvillige monarken” först.

Intressant?

Läs mer på lind & Co

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser