viveca-sten_i-de-lugnaste-vatten_pocket

Viveca Stens första bok i serien om kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans barndomsvän, juristen Nora Linde är en deckare i samma anda som Camilla Läckbergs och Mari Jungstedts böcker. Det är lättuggat och lättsmält. En tämligen smaklös anrättning, blandad av mord, familjära vardagsproblem, släktkonflikter och somriga skärgårdsskildringar. Inget som får mig att längta efter ytterligare en portion.

Sten förlägger handlingen i serien till Sandhamn, innestället och sommarparadiset i Stockholms skärgård. Tämligen avfolkat under vinterhalvåret men i takt med värmen stiger befolkningsantalet explosionsartat och de forna skärgårdshusen invaderas av semesterfirare. Visst känns det igen både från Jungstedts Gotland och Läckbergs Fjällbacka.

Det här är ingen bok som sticker ut eller höjer sig över mängden på något enda sätt. Den fogar sig snällt i fåran där så många svenska deckarförfattare redan trängs. Den enda överraskningen var mördaren och dennes motiv och det kanske jag får vara nöjd med i denna typ av böcker. Vill du ha en lagom lättläst och spännande deckare att läsa i hängmattan eller under filten i soffan, en bok som inte kräver något engagemang och som inte lämnar några som helst spår efter sig, som bara underhåller dig ett par timmar, då är detta boken för dig.

Intressant?

Läs mer på Forum bokförlag

Köp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser