verdon_tänk-på-ett-talDave Gurney har pensionerat sig tidigt, köpt ett lantligt beläget hus. Tanken är att han och hans fru skall njuta av ledig tid och varandra. Det går inte så bra och en del av ”Tänk på ett t4l” skildrar de problem som uppstår då den före detta kriminalaren har svårt att släppa sitt före detta arbete som kriminalare och inte klarar av att leva upp till de förväntningar han vet att hans fru har på honom och deras förhållande. Stundtals råder något som i det närmaste kan beskrivas som terrorbalans eller kanske väpnat stillestånd i deras relation. Inget blir bättre när Mark Mellery, en gammal skolkamrat till Dave, dyker upp och vill ha hans hjälp med de brev han fått och som han upplever som mycket hotfulla. breven kommer från någon som tycks känna Mellery mycket väl, bättre än Mellery känner sig själv.

Efter en lite seg början tar handlingen fart och det blir spännande. Riktigt spännande. Som så många andra thrillerförfattare har Verdon valt en seriemördare som bov i dramat och det visar sig vara en svår nöt att knäcka hans väg från lik till lik och att få honom fast. Spännande är förresten kanske inte rätta ordet. Mer intressant. Nyfikenheten på vem den utan tvivel intelligente mördaren är och vilka hans motiv kan vara, varför han väljer och dödar sina offer som han gör och hur han kan veta så mycket om dom håller boken vid liv och sidorna vänder sig lite av sig själva.

Vid sidan om jakten på mördaren kämpar Gurney hela tiden med sitt dåliga samvete över sina tillkortakommande som äkta make och far, grubblar över det som varit, hur det blivit som det är och våndas över sin egen oförmåga. ”Tänk på ett t4l” är en thriller med perfekt balans mellan jakten på mördaren och Gurneys privata problem. Problem som även mördaren visar sig känna till.

Intressant?

Läs mer på Forum förlag

öp boken på Bokus och Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser